torstai 16. helmikuuta 2012

Ensimmäinen

Tämän blogin tarkoituksena on ensi sijaisesti välittää minun( Millan) ja Sannin kuulumisia Suomeen. Tarkoituksenamme on majailla Espanjan Fuengirolassa viitisen viikkoa työharjoittelun merkeissä.

Ensimmäinen viikkomme Fuengirolassa alkoi niin, että saavuimme Malagan kentälle noin puoli kymmenen sunnuntaiaamuna. Lento sujui hyvin vaikkakin mun korvasärky oli aivan järkyttävä! Kentällä meitä oli vastassa silloisen tulevan harkkapaikan johtaja ja joku mukava vanha setä. Saimme kyydin tänne Nuriasol-hotelliin, jossa me majaillaan tämä koko aika. Mukava setä otti kyydistä 30 euroa, mikä on todella typerää, sillä junalla olisimme päässeet aivan tämän hotellin viereen ja junalippu olisi maksanut ehkä euron! Kukaan ei jostain syystä viitsinyt infota meitä tästä halvemmasta vaihtoehdosta. Noh, ei auta itku markkinoilla!

Hotellille päästyämme olimme superinnoissamme siitä, että pian pääsisimme ruokakauppaan ostelemaan jääkaapin täyteen herkkuja! Lähdimmekin melkein heti kävellä vouhottamaan pitkin Fuengirolan katuja vain todetaksemme, että kaikki kaupat on kiinni! Jaahas, espanjalaiset viettävät koko sunnuntain siestaa. Löysimme kuitenkin pienen pienen leipomon, jossa sitten suomi-espanja- suomi- sanakirjan kanssa yritimme ostaa leipää ja juustoa! No, saimme vaalean leivän ja patongin, sekä parin paikallisen nuoren naurut...

Koska koko ensimmäinen päivä meni oikeastaan kokonaan reisille, meinasimme menettää toivomme ja heittää hanskat tiskiin jo ekana päivänä! Taisimme molemmat kiukutella kuin pikkulapset koko sunnuntai-illan ja kirota koko harjoittelupaikan syvälle sinne, sillä ensivaikutelmamme paikasta ja työntekijöistä oli todella huono! Onneksi kuiva leivänkäntty auttoi pahimpaan nälkäämme ja vei samalla myös pahimman kiukun mennessään, joten painuimme illalla hyvin hyvin aikaisin nukkumaan jo ihan hyvillä mielin ja odotus paremmasta huomisesta vei jo heti iskeneen koti-ikävän.

Maanantaiaamu valkeni aurinkoisena ja heräsimme suhteellisen virkeinä monen tunnin yöunien jälkeen. Ensimmäisen harjoittelupäivän jälkeen mielipiteet työntekijöistä paranivat hiukan, mutta itse työ tuntui ihan yhtä kamalalta. Täällä Helena-kodissa ei tunneta apuvälineitä, aseptiikka on huonoa ja kaiken lisäksi opiskelijoita otetaan vain ilmaisen työvoiman vuoksi. Kodin johtajalle ei ole varaa palkata lisää henkilökuntaa ja opiskelijoita pidetään ilman ohjaajaa työvuoroissa, kun pätevää henkilöstöä ei yksinkertaisesti ole. Onneksi me ollaan Sannin kanssa saatu olla vielä tähän mennessä samoissa työvuoroissa, joten olemme tehneet hommia kahdestaan. Muutosta näihin samoihin työvuoroihin on kylläkin ensi viikolla luvassa...

Noh, nyt riitti valitus tällä kertaa, joten palataanpa iloisinpiin aiheisiin. Tällä ekalla viikolla suurta ilon aihetta on antanut eräs tämän hotellin miespuolisista työntekijöistä, joka on todella mukava(komea) ja avulias. Kävimme respassa "valittamassa" (no ei me oikeesti koko aikaa valiteta) siitä, kun meillä ei ollut huoneessamme oikeaa kahvinkeitintä ja olimme joutuneet suodattamaan kahvia aika mielenkiintoisin konstein (:D). Eilen sitten oveltamme kuului pimpotus ja oven takana seisoi se samainen mukava (aika ihana) miekkonen tuliterä kahvinkeitin kädessään! Siis se oli käynyt OSTAMASSA meille UUDEN kahvinkeittimen, eikä pyytänyt meiltä mitään veloitusta siitä :)) Kaiken lisäksi Andrea (no SEN nimi) asensi meille tv-kanavia ja kertoi meille hotellissa olevasta salista. Innoissamme riensimme salille heti ensitöiksemme ja tapasimme siellä suomalaisen työntekijän, joka antoi meille viikonlopun menovinkkejä ja lupasi tehdä meille treeniohjelman Power plate- laitteeseen.

Jotta tästä ei tulisi romaania, ajattelin seuraavaksi tiivistää ensimmäisen viikkomme:
1. paljon paljon kävelyä ja tutustumista Fuengirolaan
2. työharjoittelua hampaat irvessä
3. mun kamalan näköinen allerginen ihottuma, jonka on aiheuttanut jokin tuntematon tekijä ja jota auringonotto pahentaa :((
4. no se auringonpalvonta
5. oluset
6. hotellilla lorvimista

Siinäpä ensimmäisiä kuulumisia! Tuleva viikonloppu on meillä vapaa ja ollaan suunniteltu vaikka mitä mukavaa tekemistä,mutta enpäs paljasta niitä vielä :) Palaamme asiaan.

tämän kirjoitti Millanen, mutta juonessa mukana myös Sanni :>

p.s. Äitille paljon terveisiä<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti